Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    11
    Liked
    0

  2. #12
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    11
    Liked
    0
    Well I changed the cap and rotor. Still the same problem.
    Decided to take off the valve cover and....

    Looks like the rocker arms slipped on 3 and 4
    Has anyone had this happen? Easy ans pulling the cam and refitting the arms and shims?

  3. #13
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Brunei Darussalam
    Posts
    30
    Liked
    0
    I know SR20DET cant revving high if not using RAS Rocker Arm Stopper so i think SR20DE also same, do you rev it hard? More than 6500rpm?

  4. #14
    DeanS15's Avatar
    DeanS15 is offline My car is so clean you could eat off it.
    This is DeanS15's Country Flag (England)
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    sheppey, kent
    Posts
    2,972
    Liked
    16
    Looks like spray bars may be partially blocked as well, there should not be rust on your camshafts. Could be a stuck valve broke the arm or just fatigue and lack of oil. ...

  5. #15
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    11
    Liked
    0
    Quote Originally Posted by DeanS15 View Post
    Looks like spray bars may be partially blocked as well, there should not be rust on your camshafts. Could be a stuck valve broke the arm or just fatigue and lack of oil. ...
    its sat for a very long time.. years. my guess thats why its rusty. any way to check the valve without pulling the head?
    Last edited by cyris3d; 29-10-2019 at 11:57.

  6. #16
    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    11
    Liked
    0
    Quote Originally Posted by Azimielevin View Post
    I know SR20DET cant revving high if not using RAS Rocker Arm Stopper so i think SR20DE also same, do you rev it hard? More than 6500rpm?
    its never been revd high. its been undriven a very long time. It only got 75km on it.

  7. #17
    DeanS15's Avatar
    DeanS15 is offline My car is so clean you could eat off it.
    This is DeanS15's Country Flag (England)
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    sheppey, kent
    Posts
    2,972
    Liked
    16
    I'm not sure other than hand cranking the engine until the cam lobe is down and then seeing if it can be compressed and return. If it was me and the engine had sat for a long time then pulling the plugs and puttinga some oil in each cylinder, let it sit and soak a while and a good few hand cranks before attempting to start would of helped, maybe remove the rocker to check the condition of everything etc and put some fresh oil and plugs in once youre satisfied but this is all useless to you after the fact.

Similar Threads

  1. Weird squealing noise
    By Mycool in forum Mechanical & Bodywork
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2015, 18:25
  2. Will this be weird....
    By Blitz668 in forum General S15 Chat
    Replies: 4
    Last Post: 15-04-2013, 05:16
  3. Will this be weird....
    By Blitz668 in forum General S15 Chat
    Replies: 0
    Last Post: 14-04-2013, 01:07
  4. Weird boost issue
    By Topper in forum Electrical & Audio
    Replies: 11
    Last Post: 13-05-2009, 07:38
  5. Clutch - weird
    By dss15 in forum Mechanical & Bodywork
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2008, 12:08

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •